Rosanidassa saa sekä klassista että urheiluhierontaa

Useimmin kysyttyjä kysymyksiä

Klassinen hieronta on lihasten pehmytosakäsittelyä lihaskireyksien ja -jännitysten laukaisemiseksi.
Se perustuu vanhaan perinteiseen hierontataitoon, mutta nykyaikaisessa klassisessa hieronnassa hyödynnetään myös lääketieteen kautta saatua tietämystä.

Erilaisilla tekniikoilla voidaan mm. lievittää kipua, rentouttaa ja tehostaa aineenvaihduntaa.
Ihon kireät alueet tulevat joustavimmiksi ja ihokudoksen uusiutuminen tehostuu.

Käytännössä hieronnalla tehostetaan aineenvaihduntaa. Verenkierto vilkastuu, tuo happea rasittuneisiin lihassoluihin ja kuljettaa niihin ”jämähtäneitä” kuona-aineita elimistöstä pois.

Urheiluhieronnassa käytetään klassisen hieronnan tekniikoita lievittämään harjoittelusta johtuvia lihaskireyksiä.
Hieronnalla nopeutetaan myös harjoittelusta palautumista.
Kilpailuja edeltävä hieronta aktivoi lihaksiston aineenvaihduntaa, rentouttaa sekä edistää siten kilpailusuoritusta.
Urheiluhieronnalla pyritään ennaltaehkäisemään vammoja ja parantumaan niistä nopeammin. Myös erilaiset passiiviset venytysliikkeet kuuluvat olennaisena osana urheiluhierontaan.

Se riippuu täysin tapauksesta ja hierojan ammattitaitoon kuuluu, että hän osaa soveltaa eri tekniikoita tilanteen mukaan.
Asiakas tilaa ”vain” hierontaa.

Hieronta sopii käytännössä kaikille TERVEILLE ihmisille.

Asiakkailla saattaa olla erilaisia syitä hakeutua hierojalle. Joku haluaa lievitystä lihaskipuihin, joku rentoutusta jännittyneille lihaksille. Joku haluaa rentoutua, joku taas hakee sosiaalista kontaktia.
IKÄ ei ole este hieronnalle, mutta hierojan ammattitaitoon kuuluu ottaa asiakkaan ikä huomioon hierontaotteissa ja niiden voimakkuudessa.
Hierontaan tullaan kun lihakset ovat kipeät tai jännittyneet kovan rasituksen tai pitkään kestäneen staattisen lihasjännityksen seurauksena.

SAIRAANA EI SAA TULLA HIERONTAAN.
Esim flunssa saattaa vain pahentua hieronnan jälkeen.

TUOREITA VAMMOJA ei saa hieroa, koska hieroessa edesautetaan verenvuotoa kudoksiin, estetään hyödyllistä arpeutumista ja hidastetaan paranemista. Tuoreita vammoja ovat avohaavat, lihaksen repeämä tai katkeaminen, jänteen tai nivelsiteen venähdys tai katkeaminen, ruhjevammat, palovammat, paleltumat ja luunmurtumat.

INFEKTIOT IHOSSA estävät hieronnan. Ihossa voi olla bakteerien aiheuttamia tulehdusmuodostumia, kuten finnejä, paiseita, märkiviä karvatupen juuria, tulehtuneita talirauhasia, märkänäppyjä, erilaisia rakkuloita ja ihotulehduksia. Luonto pyrkii rajoittamaan tulehduksen tarkoin rajatulle alueelle ja siten hallitsemaan tilanteen. Jos mekaanisella käsittelyllä, kuten esim. hieronnalla kuitenkin levitetään bakteeripitoista levitettä laajalle ihoon ja syvemmälle kudoksiin, on seurauksena tulehduksen raju leviäminen. Paikallinen infektiopesäke ei kuitenkaan estä koko ihmisen hierontaa eli tulehduskohtaa välttäen on mahdollista hieroa asiakasta muualta.

LASKIMOTUKOKSIA esiintyy useimmiten lähinnä alaraajojen alueella. Koska hieronta voi irrottaa verihyytymiä alaraajojen tukkeutuneista ja tulehtuneista laskimoista, ei tällaista raajaa saa hieroa. Verihyytymät voivat verenkierron mukana keuhkoihin päätyessään aiheuttaa vahinkoa, jopa kuoleman.

Muut TULEHDUKSET ovat myös aina hieronnan kontraindikaatioita eli silloin ei saa hieroa.

Erilaiset SYÖPÄKASVAIMET lähettävät helposti etäispesäkkeitä muodostavia soluja, jos niitä puristellaan tai hierotaan. Siksi syöpäpotilasta ei saa hieroa. Terminaalivaiheessa olevaa potilasta voi kuitenkin hieroa, sillä silloin syöpää ei enää voi parantaa. Hieronnan onkin todettu lievittävän tehokkaasti kipua syöpäpotilailla, ehkä erityisesti sen takia, että siinä yhdistyy kipua lievittävä vaikutus ja inhimmillinen kosketus.

TYRÄÄ ei saa hieroa, sillä se voi ärtyä ja johtaa kiireelliseen leikkaustarpeeseen.

Lisäksi on lukuisia tapauksia, joissa hierontaa pitää tapauskohtaisesti aina harkita.
Näitä ovat mm. spastisuutta aiheuttavat neurologiset sairaudet, verenvuototauti, tarttuvat ihotaudit, vähäverinen eli iskeeminen kudos, sydänvaivat, kuume, migreeni, antibioottikuuri, verisuoniproteesi, verenluovutus sekä poikkeuksellisen korkea tai matala verenpaine.

IKÄ ei ole este hieronnalle, mutta hierojan ammattitaitoon kuuluu ottaa asiakkaan ikä huomioon hierontaotteissa ja niiden voimakkuudessa.

Raskaanaolevia asiakkaita voidaan hieroa raskauden tila huomioiden.
Mikäli asiakas ei pysty enää makaamaan vatsallaan, hierontaa pystytään tekemään asiakkaan maatessa tuetussa kylkiasennossa tai istuessa.

Flunssaisena EI voi tulla hierontaan. Flunssassa kehossa on tulehdustila ja hieronta voi pahentaa sitä.

Voi. Monesti hieronta lievittää esim alaselkävaivoja kuukautisten aikana.

Rosanidassa on maksupääte, joten kaikki tavallisimmat pankki- ja luottokortit käyvät.